Смачний і корисний перекус!​
SASHA PUSTOVIT
Смачний і корисний перекус!​

Помітили, що здорове харчування зараз в порядку речей? Хтось скаже, що це така «мода», бо в закладах харчування з‘являється ще більше альтернативних позицій з корисним складом і низькою калорійністю.
Я цьому дуже тішусь!
Раніше я поняття не мала, що таке чіа, кіноа, спельта, амарант.
Мама час від часу згадувала ці слова, але я думала, що це якісь італійські спеції для плову
Зараз це все в стандартному списку продуктів, які потрібно купити в супермаркеті.

Чіа - за останній рік я з‘їла десь 3-4кг. Дуже смакує з рисом, салатами та як самостійний десерт (чіа пудинг на йогурті або кокосовому молоці)
Це просто джерело магнію, омеги, кальцію та білка! Насіння чіа покращують роботу ссс і регулюють рівень цукру в крові.
2 ложки насіння чіа забезпечують відчуття ситості на довший час.

Кіноа - популярний серед вегетаріанців злак. Дієтологи його цінують за один з найбільш високих показників вмісту рослинного білка, клітковини та фолієвої кислоти. На смак нагадує шліфований рис. Можна подавати як гарнір, або до супів (Даня обожнює!)

Насіння амаранту багаті на харчові волокна, мікрооелементи, білок та вітамін А. Регулярне вживання - це прекрасна профілактика захворювання очей, безсоння. Насіння позбавлене глютену. Можна приготувати, як кашу, змолоти борошно, проростити зерна і додати паростки до салату, і навіть зробити попкорн!


Я дуже зраділа, коли побачила нову лінійку від Активіа з цими всіма «модними» злаками!
В фаворитах спельта-горіхи-насіння і звичайно манго з чіа
Смачний і корисний перекус!

Поради блогерів

Anywell, Скиталінська Оксана та Олена Лівінська

Дієта щастя: як їжа для кишкових мікробів впливає на наш мозок

Разом із брендом «Активіа», Оксаною Скиталінською, практикуючим лікарем-дієтологом, відомим науково-популярним блогером, віцепрезидентом Асоціації дієтологів України, та Оленою Лівінською, мікробіологом, кандидатом біологічних наук, засновником науко

Читати далі
Anywell, Скиталінська Оксана та Олена Лівінська

Шкіра Афродіти: чим нагодувати свої бактерії, щоб мати здорову та красиву шкіру

Разом із брендом «Активіа», Оксаною Скиталінською, практикуючим лікарем-дієтологом, відомим науково-популярним блогером, віцепрезидентом Асоціації дієтологів України, та Оленою Лівінською, мікробіологом, кандидатом біологічних наук, засновником науко

Читати далі
ELLE.UA спільно з Активіа

7 КРОКІВ ДО ІДЕАЛЬНОЇ СЕБЕ

Сьогодні як ніколи раніше в тренді говорити про саморозвиток і прагнути до «кращої версії себе». А що ж, власне, таке — ця «краща версія»? ELLE.UA спільно з Активіа звернулися з цим питанням до фахівців різних сфер, аби дізнатися, як влаштувати своє

Читати далі
Anywell та Скиталінська Оксана

Стрункість, здоров’я, молодість: як мікробіом впливає на травлення

Разом із брендом «Активіа» й Оксаною Скиталінською, лікарем-дієтологом і віцепрезидентом Асоціації дієтологів України, ми продовжуємо подорожувати світом мікробіому. У людському тілі живе незліченна кількість невидимих сусідів — крихітних бактерій,

Читати далі
Anywell та Скиталінська Оксана

Просто про пробіотики

Наші невидимі сусіди: як та для чого варто дружити з власним мікробіомом «Мабуть, людям не так просто усвідомити, що наш організм — не зовсім і наш», — говорить Оксана Скиталінська, лікар-дієтолог та віце-президент Асоціації дієтологів України. Окс

Читати далі
Показати ще