
Помітили, що здорове харчування зараз в порядку речей? Хтось скаже, що це така «мода», бо в закладах харчування з‘являється ще більше альтернативних позицій з корисним складом і низькою калорійністю.
Я цьому дуже тішусь!
Раніше я поняття не мала, що таке чіа, кіноа, спельта, амарант.
Мама час від часу згадувала ці слова, але я думала, що це якісь італійські спеції для плову
Зараз це все в стандартному списку продуктів, які потрібно купити в супермаркеті.
⠀
Чіа - за останній рік я з‘їла десь 3-4кг. Дуже смакує з рисом, салатами та як самостійний десерт (чіа пудинг на йогурті або кокосовому молоці)
Це просто джерело магнію, омеги, кальцію та білка! Насіння чіа покращують роботу ссс і регулюють рівень цукру в крові.
2 ложки насіння чіа забезпечують відчуття ситості на довший час.
⠀
Кіноа - популярний серед вегетаріанців злак. Дієтологи його цінують за один з найбільш високих показників вмісту рослинного білка, клітковини та фолієвої кислоти. На смак нагадує шліфований рис. Можна подавати як гарнір, або до супів (Даня обожнює!)
⠀
Насіння амаранту багаті на харчові волокна, мікрооелементи, білок та вітамін А. Регулярне вживання - це прекрасна профілактика захворювання очей, безсоння. Насіння позбавлене глютену. Можна приготувати, як кашу, змолоти борошно, проростити зерна і додати паростки до салату, і навіть зробити попкорн!
⠀
⠀
Я дуже зраділа, коли побачила нову лінійку від Активіа з цими всіма «модними» злаками!
В фаворитах спельта-горіхи-насіння і звичайно манго з чіа
Смачний і корисний перекус!